Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Світлана Усатюк, Василь Сидор, Вікторія Кійко та Оксана Петруша і студенти IV курсу освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» взяли участь у круглому столі «Якість та безпека харчових продуктів». Учасниками заходу були науковці та аудитори, а також представники організацій в ланцюгу контролю якості та безпечності харчової продукції.

Серед доповідачів був президент Української асоціації досконалості та якості, почесний президент Міжнародної гільдії професіоналів якості, академік Української академії наук, к. т. н. Петро Калита, який зосередив свою вагу на понятті якість, як національна ідея України.

Велику увагу учасників круглого столу провернула доповідь Тараса Огаркова – головного аудитора DQS Holding GmbH систем менеджменту ISO 22000, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 50001 щодо вимог до підприємств у сфері безпечності харчових продуктів, що особливо актуально в умовах сьогодення.

Доповідачами також виступили і викладачі кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ – завідувач кафедри Світлана Усатюк розкрила питання «Навчання спеціалістів для впровадження систем управління якості та безпечності на підприємствах харчової промисловості», а Василь Сидор – аспекти забезпечення прав споживачів на придбання та споживання якісних і безпечних харчових продуктів.